THE ENVIRONMENT SETS THE TONE

ECO-BUILDING IN TYROL

CATEGORY: BUILDING EXTENSION
COMPLETION: 2016
LOCATION: LANDECK | TYROL | AUSTRIA

VISION

Reaching the highest level of eco-friendliness was a central goal of this storey-addition in Landeck. For the clients, it was an affair of heart to renounce chemicals and petroleum-based construction materials wherever possible. The location right in the middle of nature served as a point of reference for planning. Correspondingly, the building should unite aesthetics with ecological spirits.

REALIZATION

Ecological building in the Tyrolean Alps – this was the motto of the realization of this storey-addition. The construction is characterized by a façade that is completely covered in wooden panels, giving the entire building a uniform cladding that results in an elegant and subtle architecture.
By the use of clay walls and local silver fir, the interior clearly exhibits its reference to nature and creates a calm and harmonious atmosphere. A highlight of the interior design is the curved staircase made of industrial steel, which embeds itself as an art object into the otherwise modest design.

Nachhaltig Bauen in Tirol Aufstockung Obergeschoss
Nachhaltig Bauen in Tirol Aufstockung Fassade Detail
Nachhaltig Bauen in Tirol Aufstockung Treppe
Nachhaltig Bauen in Tirol Aufstockung Architektur