A TRIBUTE TO ALPINISM

STOREY-ADDITION

CATEGORY: BUILDING EXTENSION
COMPLETION: 2016
LOCATION: SURROUNDINGS OF INNSBRUCK | TYROL | AUSTRIA

VISION

The deliberate consideration of the surrounding mountain landscape as well as the proper handling of the existing building were central topics when planning the storey-addition for a hotel in Tyrol. The addition was expected to remain true to the romantic style of the building while creating new opportunities for innovative design.

REALIZATION

The conscious examination of a wide range of impacting factors guided the realization. Consequently, the construction implements a holistic concept that is characterized by the extensive use of natural materials. The additional storey embeds itself both freely and subordinate into the overall structure of the hotel with a harmonious blend of the hotel’s traditional style and new, innovative design approaches. The result is an exclusive apartment with a pleasant living atmosphere in harmony with nature.

Hotelaufstockung im Tiroler Stubaital Innenarchitektur Kueche
Hotelaufstockung im Tiroler Stubaital Innenarchitektur Badezimmer
Hotelaufstockung im Tiroler Stubaital Innenarchitektur Wohnzimmer
Hotelaufstockung im Tiroler Stubaital Innenarchitektur Esszimmer