SLIM LINE – BIG EFFECT

MULTIPLE UNIT HOUSE TYROL

CATEGORY: STOREY ADDITION
LOCATION: LIENZ IN EAST TYROL | AUSTRIA

VISION

A two person household transforms into a multiple-dwelling unit which connects generations. The change on the inside reflects on the facade. A traditional building gets a modern renovation.

Sustainability has a big impact on the design of this house. The existing roof is getting renewed and the building heat insulated. The slim shape of the existing building is reflected on the north and south facade with wooden fins. The white plaster and the black steel rail are a contrast to the new facade

Also the indoor concept is based on a sustainable thought. The second floors‘ living room is orientated to the south and builds the heart of the level with an adjacent balcony.

The new attic is going tob e built as a timber frame construction. Big suncovered windows and high ceilings mark the character of the attic. The wooden construction reflects on the interior design of the 3rd level.

The master-room and the spa-area combine in a fluid transition. The rooftop-terrace is partially vegetated.

schmale linie - grosse wirkung