THE SELF-EXPLANATORY HOUSE

HOTEL IN TYROL

CATEGORY: RENOVATION
LOCATION: STUBAITAL | TYROL - AUSTRIA

VISION

The hotel now is young and timeless. It clearly lifts from it’s surrounding buildings. The new design is an upswing from the old building. A facelift that integrates the hotel in the young owners generation. The house tells it’s story without being dependent on big signs and logos. Also the concept of renting rooms has changed into the conception of an apartment hotel.

The facade is a combination of four elements: glas, wood, plaster and metal. Wooden elements in front of the windows act as filters. They work as blinds as well as heat protection. In addition they loosen up and straighten the facade. Big windows ensure enough light and visual references to the surrounding landscape. The plaster and metal elements bring out the dormer.

Every apartment on the inside has a special highlight and is going to be playful discovered. For example the bathroom is placed behind a sliding element of the wardrobe. The borders of a classic room layout have been dissolved. The original functions have been merged. A spa and sauna have been placed on the roof-terrace of the house. A place to recover and relax.

the self-explanatory house, ein Gebäude spricht für sich
the self-explanatory house, ein Gebäude spricht für sich